Zbogom “ODEĆO ZA PUNIJE“!

Kad god bih naletela na naslov “Odeća za punije“, to bi u meni izazvalo neki osećaj nemoći, očaja, pristanka na trenutno stanje, prihvatanje tog stanja kao trajnog .. u odsustvu konačnog trajnog rešenja .. i da, kupovala sam nekoliko godina garderobu u butiku Eleni, butiku za trudnice i punije dame. 

Tačnije, ja dugo nisam nigde mogla da nađem obične farmerke za mene .. besomučno sam ih tražila po radnjama džinsa ali uzalud. Mog broja prosto nigde nije bilo. Bila sam primorana da nosim muške trenerke, što je za ženu vrlo ponižavajući osećaj. Ali naša država se ne bavi takvim slučajevima, pa smo svi mi koji se ne uklapamo u “standard“, primorani da se dovijamo. I jednoga dana spazih butik Eleni i mojoj sreći nije bilo kraja kada sam ušla u farmerke. Ostavila sam 300e tog dana na garderobu, KONAČNO pristojnu i ženstvenu! Od tada sam bila redovan kupac i napunila sam orman lepim stvarima. Ogromnim, svakako, ali lepim. Potom sam naišla na ovaj američki program koji me je spasio od gojaznosti i poklonila sam pola te odeće do sad. 

Nikada neću zaboraviti izraz lica prodavačice, kad me je videla nakon par meseci .. rekla je tužnim glasom: “Pa Vi nama više nećete dolaziti“ .. ha ha kako sam se smejala tome! I to sam dakle doživela! Pobedaa!

A danas, kada pročitam naslov reklame “Odeća za punije“, tuga me uhvati i poželim da vrištim, da bi me čuli svi gojazni da NE MORAJU VIŠE DA BUDU GOJAZNI i da oblače ono što “moraju“! 

Zato i pišem ovaj blog .. neki oblik mog vrištanja, svakako! 

Pozdravlja Vas Vaša
KONAČNO VITKA Maša! 

4 thoughts on “Zbogom “ODEĆO ZA PUNIJE“!

 1. Поштовање Машо!!!
  Први пут данас сам Вас слушао и нијесам
  никад раније чуо за Вас, јесам за Вашу покојну маму , Бог душу да јој прости.
  Дивни сте у сваком погледу и много користи то Ваше искуство за многе људе данас.
  И кад је у питању Вјера и Астрологија,душе погубне ствари …
  Сваку срећу од Господа
  Само напријед

 2. Здраво Маша.Поздрав од Македонија.Заинтересирана сум за Вашиот програм , па би Ве замолила доколку сакате да ми објасните повеќе за се.Со нетрпение ке очекувам <3 Ане

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *