Ova ishrana i post?

“Praznici nam stižu, praznici nam stižu!“ 🎉❄

                

Priznajte!

Pored toga što vas ova mantra raduje, pomalo Vas i plaši .. jer znamo da se naši praznici baziraju na jelu i piću. Možda čini da Vas podseti na nemoć kada je dobijanje novih kilograma u pitanju i skidanje istih. A kako ne jesti sve to kad su praznici, jelte?

Meni će ovo biti druga zima na ovoj ishrani. Prošlu sam uspešno preživela, sa sve novogodišnjom noći bez alkohola i hrane, koja nije moja hrana. Kako sam uspela pitate se? Pa tako što mi je moj cilj važniji od praznika i hrane koja je njihov sastavni deo.
Često zamišljam vagu na čijem jednom tasu su razne ponude, a na drugom moja dobrobit i onda mi nije teško da izaberem prioritet. Najela sam se ja i napila svega za života, sad je red na ostvarenje svih mojih zbog gojaznosti zakopanih potencijala! (Što je poruka i Vama, na prvom mestu!)

Nije da mi nije bilo malo teško pri pomisli da se više neću prepuštati svim tim odušcima, u kojima se uživa sa članovima pordice, prijateljima, voljenim osobama, … ali pošto mi takav način zajedničarenja donosi suvišne kilograme i sav očaj koji oni sobom nose, jednostavno više ne zajedničarim sa bližnjima po pitanju hrane, već u ličnom odnosu, ali gde svako jede svoju hranu. I verujte, ne oseća se razlika, niti da nešto nedostaje, a ja sam skinula 54 kg, tj sav višak koji nisam mogla decenijama da skinem!

Mojim bližnjima ne smeta što ja ne jedem što i oni. Nisu ljuti na mene, ne zameraju mi, jer “ja sam na terapiji“, kako to najviše volim da kažem, što i jeste istina. Na terapeutskom sam načinu ishrane od aprila 2017, pa nadalje i ubuduće. Kako ne bih bila kada je to jedini način koji mi je pomogao da se konačno izbavim iz čeljusti gojaznosti! Pri tome, uživam u njemu 🙂

No, još jedna važna tema na koju sam htela u ovom mejlu da Vam skrenem pažnju, vama koji smatrate da je i briga o duhu, duši, podjednako važna, je post. Postim deceniju i po, nekad redovno, nekad ne, ali od kad sam počela sa ovim načinom ishrane, postim sve postove i svaku sredu i petak. Smatram da je to najbolja hrana i lek za moju dušu. Postim i iz zahvalnosti Bogu što me je doveo do ovog dragocenog programa koji mi je bukvalno spasio život. I fantastično mi ide na ovoj ishrani. Zato sam snimila i ovaj video o tome, da vam malo detaljnije objasnim kako se hraniti u postu, ukoliko ga i vi praktikujete.

 

Do sledećeg, skorog puta,
Vaša Vitka Maša 💋💃👙💪


ps obavezno pogledajte video
https://www.youtube.com/watch?v=sbqv7j_42DU&t=52s

2 thoughts on “Ova ishrana i post?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *