680. Dan Bez Šećera I Brašna!!!

Pre neki dan bila sam gost Jutarnjeg programa Hepi televizije. Zvali su me po drugi put, da pričam o svom uspehu i programu trajnog i lakog mršavljenja. Meni to nije neki posebni podvig ali vidim da drugim ljudima to tako deluje – da nisam jela šećer i brašno 680 dana do sad. Očito je to odavno postao normalan način života i ishrane .. ranije verujte i meni, nezamisliv.

Ali eto dokaza tvrdnje dr Suzane – dr neurokognitivnih nauka, da se zaista jedino može osloboditi od zavisnosti jedenja šećera i brašna – glavnih izazivača blokade leptina, hormona sitosti, tako što se oni u svim oblicima POTPUNO izbace iz upotrebe. Ne da se jede zamena u vidu integralnog brašna ili stevije, ne. Na mozak nas koji imamo problem sa gojaznošću, oni isto deluju kao šećer i brašno.

Ne isplati se gubiti vreme na pokušaje zamene. Jedini slatkiš koji jedem je SVO voće! Ono u sebi sadrži vlakna, koja sprečavaju brzi skok insulina kao što se dešava unosom šećera i brašna. I jede se uz obrok (najbolje na početku obroka da bi se prvo svarilo), a ne zasebno, kao užina u mnogim dijetama .. tada ogladnimo za pola sata, jer nema ostatka obroka (proteina, uh, masnoća), koji bi takođe ublažili insulinski skok i samim tim, prejedanje.

Pozdravlja Vas Vaša, Vitka Maša! 🎈

5 thoughts on “680. Dan Bez Šećera I Brašna!!!

  1. Hi Maša , ime mi je Ange i živim u Australiji , slučajno sam pronašla tvoje objave na Y/Tube, oduševljena sam sa onim što objašnjavaš , i sama sam u zadnje vrjeme počela sumnjati da imam problema sa glutenom i šećerom ?
    Isti dan kad sam te otkrila prestala sam sa šećerom i brašnom , danas mi je 12 dana , osjećam se puno bolje , čak sam jučer primjetila da mogu dići lijevu ruku koju nisam mogla dići 2 g. zbog atritisa, super …
    Naručila sam knjigu od dr, S.P Thompson , ovde je kod nas za sad nema ,ali ću je dobiti uskoro …
    Moje pitanje za tebe , misliš li da je knjiga dovoljna za upute, ili mi predlažeš što još trebam činiti ?
    Pozdrav iz Sydneya, thx !

  2. Oduševljena sam . Nisam sigurna da je ovo ono pravo, zato što sam uvek nailazila na „one prave“ dijete, posle kojih sam postajala još deblja.Izgubila sam poverenje u svaku dijetu, pa i u „HRONO“ koja mi je delovala kao spas.Ono u šta verujem jeste Vaš primer i korpus delikti- vaše fotografije : pre i posle.Zato želim da pokušam.Veliki pozdrav.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *